Perfect voorbereid 

 

Voorbereiding

Natuurlijk doe je de Rabobank Triathlon Binnenmaas niet zomaar, daar ga je eerst voor trainen. Als je niet zo goed weet hoe, of je doet dat liever niet in je eentje, dan kun je introductielid worden bij Triathlon Vereniging Hoekse Waard. Een introductie lidmaatschap kost € 55,-, daarvoor train je 10 weken mee en is inclusief deelname aan de 1/8 triathlon. Een gastlidmaatschap kost € 82 (daarvoor train je 4 maanden mee). Kijk op de website van TVHW voor meer informatie.

Daarnaast zorg je natuurlijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor je materiaal. Zorg dat je fiets, hardloopschoenen en zwembroek/wetsuit in goede staat verkeren.

Meenemen

Elastieken band
Omdat je één nummer krijgt en dit tijdens het fietsen op de rug en tijdens het lopen op de borst moet worden gedragen. Met een band van elastiek kun je het nummer snel verdraaien.

Briefing

Zo'n 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd wordt er verzameld bij de zwemstart. Pas nadat de wedstrijdleider daarvoor een signaal heeft gegeven mag het water ingegaan worden.

De start

Wees voorzichtig bij het te water gaan.Er kunnen op de bodem stenen liggen! Bij het inschrijfbureau is aangegeven wat de actuele watertemperatuur is. De start van het zwemonderdeel vindt vanuit het water achter een lijn plaats. Blijf alsjeblieft achter de startlijn totdat het startschot is gelost. 

  

Melden

Het inschrijfbureau bevindt zich vlakbij het parc ferme op het Recreatieoord Binnenmaas. Op het Recreatieoord is ruim voldoende parkeergelegenheid (uitrijtarief € 1,10 per uur, € 5,50 per dag)

Meld je 1 uur voor de start van het ingeschreven onderdeel op het inschrijfbureau. Na het melden en het overleggen van de NTB-licentie en het eventueel voldoen van het inschrijfgeld worden de wedstrijdbescheiden overhandigd.

Atleten die geen NTB-licentie kunnen overleggen, betalen € 7,50 extra voor een daglicentie.
 

Parc Ferme

Nadat je je fiets aan het rek hebt gehangen en je loopschoenen hebt aangetrokken, verlaat je het parc fermé aan de andere kant voor de start van het looponderdeel. Eventueel kan in de kleedkamer van tenue worden gewisseld.

 Lopen

Het loopparcours is een geheel verkeersvrij. Tijdens de loopronde van 2,5 kilometer, passeer je tweemaal de drankpost met water.